Valet av favoritbutiker kanske inte är så smickrande för mig. För jag älskar att byta möbler, och då kan de inte vara för dyra. Är de dyra går det helt enkelt inte att få ihop så att jag kan byta så ofta som jag vill. Några få saker köper jag på dyrare ställen, men dem byter jag inte ut sen.

IKEA

IKEA är en favorit. De har så mycket, och dessutom tycker jag det är något fint med minnena av när man gick där med föräldrarna. Mina föräldrar är inte så designintresserade, så jag får inga nostalgivibbar av de finare affärerna, men IKEA känns liksom tryggt. Deras webbshop har blivit bra nu på senare år också, både att de har mer av sitt utbud så man kan beställa det via nätet, och att det finns olika fraktalternativ. Om man bara köper några mindre saker kan man få dem skickade som paket och behöver inte betala för hemleverans. Det gillar jag, även om det bara är en halv dag i en IKEA-butik som egentligen ger den rätta känslan.

Blocket

Ibland är sakerna på Blocket rätt sunkiga, men oftare än man kan tro finns det riktiga fynd. Jag antar att det finns fler personer som är som jag, som gillar att byta stil och vilka saker de har hemma, och kan få för sig att kasta ut något innan det knappt blivit slitet. (Eller som råkar beställa hem något för att sen inse att det inte går in där man tänkt ha det. Det har hänt mig). Det finns en del man ska tänka på när man ska köpa möbler på loppis och mycket av det gäller även om man ska handla på Blocket.

Bukowskis

Om man vill ha retrogrejer (i perioder tycker jag att det är perfekt) är det faktiskt onödigt att köpa nyproducerade saker. Man kan hitta begagnat på auktion, och då får man ofta saker som både är snyggare och håller bättre. Dessutom är det stor chans att man kan sälja vidare sakerna när man tröttnat på dem. Bukowskis är min favorit på det området, de är seriösa och det går att lita på deras beskrivningar och att man inte får hem något falskt eller i sämre skick än man trott. De köp jag gjort genom dem har jag aldrig ångrat.

Ilva

En affär som inte är lika känd som de andra jag nämnt är Ilva. De har så snygga saker, och det är inte jättedyrt. Snäppet över IKEAs prisnivå är det väl, men då har man också chans att få hem något som inte riktigt lika många svenskar har. Med IKEA är det ju alltid en risk att samma sak finns hos hälften av ens vänner eller grannar.