Trots att min lägenhet är liten finns det en uteplats till den. Såhär på våren är den verkligen lyxig att ha. Däremot är mina slitna plastmöbler inte särskilt lyxiga, och inte så bekväma heller.

Svårt med utemöbler?

Jag tycker att det är svårt med utemöbler. Helst skulle jag vilja ha stora bekväma lounge-möbler, men det skulle vara hopplöst att möblera min uteplats med dem. Åtminstone om man vill få plats med några växter också. Eller vill kunna öppna dörren ut dit utan problem. I sådana lägen är jag glad för mitt intresse och de olika tillfällena till inspiration jag får med det. Utemöbler är inte något stort intresse för mig, men eftersom jag kollar mycket på möbler rent allmänt så får jag ju se en del utemöbler också.

Trendigt 2018

Det verkar som att möbler i trä fortsatt är trendigt 2018. Jag såg några ganska fyrkantiga stolar och en soffa med tillhörande bord. De såg inte så bekväma ut, men de tillhörande dynorna gjorde att de var perfekta. Tror att jag ska försöka hitta något liknande som säljs här i Sverige. En soffa kan man ju sträcka ut sig på, så behövs ingen särskild solstol. Och en liten grupp med bord är trevligt om man vill ha gäster och grilla eller bara sitta ute, så som man gärna vill på sommaren.

Rottingmöbler är inte lika modernt, men framför allt de vitmålade tilltalar mig i sin klassiska romantiska stil. Det känns som att det är såna stolar man ska sitta i med ett glas iste och ett ljust parasoll, om man ska vara ljuv i sommartid. Fast jag sysslar väl inte så mycket med att vara ljuv, och dessutom verkar det svårt att hitta en passande soffa i rotting, så jag tror att det trots allt blir trä.

Dynor

Dynor kan göra hela skillnaden för utemöbler. Möblerna måste såklart vara tåliga och klara att det regnar på dem, men hittar man några snygga dynor kan man både höja bekvämligheten och stilen till en annan nivå. Har man inte plats att förvara dem inomhus kan man köpa till en låda som de kan förvaras i när vädret inte är det bästa.